PS van Onkelinx zit MR op de hielen in Schaarbeek

Print
Met de komst van Laurette Onkelinx in Schaarbeek zou de PS de verkiezingsuitslag van 2000 verdubbelen indien de verkiezingen nu zouden plaatsvinden. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van de RTBF en La Dernière Heure.
Met de socialistische vice-premier op de lijst in Schaarbeek zou de PS volgens de peiling 23,4 procent van de stemmen halen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 was dat nog 11,8 procent. Volgens de peiling zit de PS de lijst van de MR van huidig burgemeester Bernard Clerfayt op de hielen. De MR zou 2 procent verliezen en 28 procent van de stemmen behalen. In 2000 was dat nog 30,4 procent.

De 15,8 pct die in 2000 voor de lijst van oud-burgemeester van FDF, Francis Duriau, hebben gestemd zullen niet voor de formatie van de huidige burgemeester stemmen en ook Ecolo zal er niet van kunnen profiteren.
De partij van voormalig Ecolo-minister Isabelle Durant zou zwaar verliezen. De partij zou slechts 11 procent van de stemmen behalen, in tegenstelling tot 20 procent in 2000. De groenen moeten cdH voor laten gaan die nu 12 pct van de stemmen zouden behalen. FN en Vlaams Belang behalen volgens de peiling elk 6 procent. De extremistische tweetalige lijst DEMOL zou 8 pct van de stemmen behalen.

De meest gewenste burgemeester blijft Bernard Clerfayt met 27 procent van de stemmen. Ondanks het effect dat Onkelinx heeft op haar partij zou slechts 7 procent willen dat ze burgemeester wordt. De peiling werd tussen 19 en 22 juni gehouden bij 300 personen. Er geldt een foutenmarge van 5,6 procent.
Nu in het nieuws