De Keersmaecker nieuwe voorzitter KBVB

Zonder verrassing werd François De Keersmaecker, de kandidaat van de vertegenwoordigers van het amateurvoetbal, zaterdag door het Uitvoerend Comité verkozen tot voorzitter van de Belgische Voetbalbond (KBVB).

Belga

Guy Lambeets trok zijn kandidatuur in laatste instantie terug, Michel Preud'homme diende de zijne op vraag van de Profliga op laatste instantie in. De uitslag van de stemming werd niet publiek gemaakt, maar de amateurleden beschikken over 14 van de 22 stemmen binnen het UC.

Een erg tevreden De Keersmaecker verklaarde zich bij zijn eerste optreden voor de pers erg gemotiveerd: "Ik ben een voorstander van een unitaire federatie, behalve eventueel op het niveau van de provincies als de gewesten daar tenminste in willen samenwerken op het niveau van subsidies", aldus de 48-jarige advocaat, die Jan Peeters na vijf jaar opvolgt.

"Op het hoogste niveau is een inperking van het aantal clubs wenselijk, maar dat kan enkel met een totale consensus. Een multidisciplinaire commissie moet het probleem uitdiepen. Op de Bond is er ook heel wat werk op commercieel en sponsoringniveau. Ook de conclusies van het 'strategic committee' (over de hervorming van de Belgische Bond, waarvan De Keersmaecker lid was) moeten uitgevoerd worden. De voorzitter kan echter niet alles alleen doen. Ik reken op iedereen om me te steunen en te helpen in mijn projecten."

François De Keersmaecker werd voor één jaar verkozen. Zijn mandaat is wel in juni 2007 hernieuwbaar.