Engeland na bleke prestatie naar kwartfinales

In de achtste finales van de Wereldbeker voetbal heeft Engeland zondag in Stuttgart met 1-0 gewonnen van Ecuador. David Beckham besliste de wedstrijd, die in goede banen geleid werd door Frank De Bleeckere, met een mooie vrije trap in de 60e minuut.

Belga

Engeland staat voor de negende keer in de geschiedenis in de kwartfinales van een WK, maar overtuigen kon het ook zondag niet. Het waren de Ecuadoranen die na tien minuten de beste kans van de wedstrijd kregen, na een blunder van de Engelsen. John Terry speelde de bal met het hoofd slecht terug op zijn keeper en zo bevond Carlos Tenorio zich plots alleen voor doel. Tenorio miste koelbloedigheid en de teruggekomen Ashley Cole kon de bal met de knie nog tegen de lat werken.

De Engelse captain David Beckham kreeg in de aanloop naar de wedstrijd heel wat kritiek te slikken van zijn bondscoach Sven-Göran Eriksson. Maar in de 60e minuut was hij het wel die de bal met een vrije trap vanop 25 meter prachtig in doel krulde. Het was het zeventiende internationale doelpunt voor Beckham en meteen het enige lichtpunt in een schabouwelijke partij.

Zaterdag 1 juli (17u00) neemt Engeland het in de kwartfinales in Gelsenkirchen op tegen de winnaar van het duel tussen Portugal en Nederland.