Argentinië langs Mexico naar kwartfinales

Argentinië heeft zich zaterdag als tweede land voor de kwartfinales van de Wereldbeker 2006 geplaatst.

Belga

De toernooifavoriet, wereldkampioen in 1978 en 1986, had wel verlengingen nodig tegen Mexico. Het werd 2-1, nadat het na 90 minuten 1-1 gelijk stond in Leipzig.

In één van de beste wedstrijden van het WK tot nog toe kwamen de Mexicanen na zes minuten op voorsprong via Rafael Marquez. De kapitein van het Mexicaanse elftal trof raak na een door Mario Mendez met het hoofd verlengde vrije trap. Vier minuten later stond het weer gelijk. Het was Jared Borgetti die na een Argentijnse hoekschop de bal met het hoofd in eigen doel werkte, al is er discussie of Hernan Crespo de bal niet eerst met de voet raakte.

Na die wervelende start bleven er kansen komen, maar werd er niet meer gescoord. In blessuretijd liet de ingevallen Lionel Messi de netten alsnog trillen, maar zijn doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd, zodat er verlengingen volgden. Daarin trapte Maxi Rodriguez zijn land in de 98e minuut met een onvervalste wereldgoal naar een plaats bij de laatste acht.

Juan Sorin bediende Rodriguez met een knappe lange pas. Die controleerde de bal op de borst en schoot hem in de volley onhoudbaar in de linkerbovenhoek naast doelman Oswaldo Sanchez.

Argentinië neemt het vrijdag 30 juni in Berlijn in de kwartfinales op tegen gastland Duitsland, dat Zweden met 2-0 uitschakelde.