Armstrong weerlegt dopingbeschuldigingen van Le Monde

De voormalige Amerikaanse wielerkampioen Lance Armstrong ontkent met klem dat hij voor zijn kanker zou hebben toegegeven doping te hebben gebruikt, zoals de Franse krant Le Monde zaterdag beweert.

Belga

De zevenvoudige Tourwinnaar noemt de beschuldigingen "absurd en vals". Le Monde baseert zich voor zijn beweringen op vrienden van de Texaan. Die zouden hebben gezegd dat de Armstrong op 28 oktober 1996 aan een dokter in het Indiana University Hospital van Indianapolis verklaarde epo, testosteron, groeihormonen en cortisone te hebben genomen.

De oud-renner deed die toegevingen omdat de dokter precies moest weten welke medicijnen hij kon voorschrijven nadat zijn patiënt een behandeling aan de hersenen had ondergaan.

"Deze beschuldigingen zijn even absurd en vals vandaag als enkele jaren geleden, toen ze voor het eerst opdoken. Dit is nooit gebeurd", bijt Armstrong in een communiqué van zich af. De onthullingen van Le Monde zijn gebaseerd op de getuigenis van Amstrongs voormalige poegmaat Frankie Andreu en diens echtgenote Betsy. Zij zouden de feiten aan een rechtbank in Dallas onder ede hebben verklaard in oktober vorig jaar.

Armstrong benadrukt in het communiqué dat hij dit proces heeft gewonnen en dat de beschuldigingen over doping zijn verworpen.