Jalabert ontkent alle betrokkenheid in 'pot belge'

De Franse ex-renner Laurent Jalabert zegt dat hij niets te maken heeft met de zaak van de 'pot belge', een cocktail van verschillende dopingproducten.

Belga

Fabien Roux, de broer van een andere Franse ex-renner Laurent Roux, noemde zijn naam op het proces rond de 'pot belge' in Bordeaux.

"Laurent Roux en zijn broer Fabien willen hun rol minimaliseren", zegt Laurent Jalabert. "Ze beweren daarom dat iedereen gedopeerd is in het peloton en iedereen dus schuld heeft."

Fabien Roux vertelde voor de rechtszaal dat hij voor de eerste keer in aanraking kwam met de 'pot belge' op een feestje van de fanclub van Jalabert, waarbij die laatste aanwezig zou geweest zijn. "Ik ken Fabien Roux niet persoonlijk", reageert Jalabert. "Maar het is wel mogelijk dat hij op die feestjes aanwezig was."

Jalabert zei dat hij na de verklaringen van Fabien Roux door de Franse gendarmerie ondervraagd werd, net zoals alle anderen die genoemd werden. "Maar ik heb niets te maken met het huidige proces", zei hij.

Volgens Jalabert zijn de beschuldigingen van Roux ongefundeerd en berokkenen ze hem ernstige schade. Mogelijk zet de voormalige Franse kampioen gerechtelijke stappen.

Nu in het nieuws