Baden Cooke wint 59e Halle-Ingooigem

Print
Baden Cooke (Unibet.com) heeft woensdag in een spurt met Jan Kuyckx de 59e editie van Halle-Ingooigem, (cat. 1.1) gewonnen. Sebastien Rosseler zette in volle finale de jacht nog in op de twee leiders maar strandde op enkele honderden meters.
Na amper vijf kilometer wedstrijd had zich een kopgroep van elf renners gevormd. Zij boekten een maximale voorsprong van een kleine drie minuten. Op de kasseistrook van Kaster, na goed 76 kilometers koers, moest Jonathan Godfroid zijn metgezellen laten rijden en bleven er nog tien kopmannen over die de zes plaatselijke ronden van elk 16,5 kilometer mochten aansnijden. Met nog 80 kilometer voor de boeg spatte de kopgroep volledig uit elkaar. Jan Kuyckx trok met Niko Eeckhout en Sebastien Rosseler ten aanval. Wouter Weylandt en Sven Renders counterden en konden vrij snel aansluiting vinden vooraan. Net als vijf andere achtervolgers, zodat zich een nieuwe kopgroep van tien eenheden vormde. Enkel Kevin Van Impe kon, op 35 kilometer van de finish, moederziel alleen nog aansluiting vinden vooraan.

Het peloton liet de elf begaan en hield de benen stil. Het was dan de beurt aan Niko Eeckhout om het tempo de hoogte in te jagen, maar lang mocht die niet voorop blijven. Met nog 25 kilometer te rijden vormde zich een kopgroep van zes, met Sebastien Rosseler, Jan Kuyckx, Stijn Devolder, Frederik Veuchelen, de Italiaan Christian Murro en de Australiër Baden Cooke. Devolder ging er met Veuchelen vandoor, maar werd gegrepen. Het bleef onrustig in de kopgroep. Met nog drie kilometer te rijden zette Jan Kuyckx alles op alles. Enkel Baden Cooke was bij machte hem nog te vergezellen. In de spurt was Kuyckx kansloos tegen de Australiër. De tegenreactie van Sebastien Rosseler kwam te laat.

.

Nu in het nieuws