Jean-Marie Leblanc bijft wachten op UCI-licentiecommissie

Jean-Marie Leblanc, woensdag te gast in Monceau-sur-Sambre bij de voorstelling van de Ronde van de Toekomst 2006, blijft wachten op de beslissing van de UCI-licentiecommissie om Würth Team al dan niet een licentie toe te kennen en om bijgevolg al dan niet toe te laten tot de Tour de France die volgende week zaterdag van start gaat in Straatsburg.

Belga

"Meer kan ik niet doen", aldus Jean-Marie Leblanc. "Ik moet de reglementen van de ProTour respecteren. Maar zelfs als de beslissing genomen wordt na de start van de Tour kunnen we nog ingrijpen als dat nodig mocht blijken. Als Würth Team geen licentie zou krijgen, kunnen we de ploeg nog altijd naar huis sturen.

Datzelfde geldt ook voor renners van andere ploegen wiens namen in het onderzoek kunnen opduiken. Ik reken op de fairplay van de ploegleiders om renners die in het onderzoek betrokken zijn, thuis te laten. Ik hoop ook dat de Spaanse justitie snel met de ware toedracht in de affaire Fuentes naar buiten komt. Mijn informatie komt voorlopig van collega's organisatoren uit Spanje want met de Spaanse justitie heb ik geen contacten. Die informatie leerde me de voorbije dagen dat de zaak al fel afgezwakt is. Maar we blijven het opvolgen en zullen niets beslissen vooraleer er officieel duidelijkheid komt. Ik wil niet meer doen zoals in 2004, toen ik Danilo Di Luca bijvoorbeeld het verbod gaf om te starten maar de Italiaan later nooit werd veroordeeld. Toen heb ik me niet goed gevoeld en dat wil ik niet meer meemaken."