Ronde van de Toekomst start op 31 augustus in Charleroi

Print
De 43ste editie van de Ronde van de Toekomst wordt dit jaar op gang geschoten in ons land.
De deelnemers worden op woensdag 30 augustus om 18u30 aan het publiek voorgesteld in het kasteel van Monceau-sur-Chambre. Daags nadien volgt de eerste etappe met start en aankomst in Charleroi.

Na de start in Charleroi op vrijdag 1 september trekt de karavaan net over de Franse grens naar Mont- Saint-Martin. Via de Vogezen, de Jura en de Alpen begeeft de rennerskaravaan zich naar Marcinelle in de Savoie, waar op zaterdag 9 september het eindpunt ligt. Op de voorlaatste dag is er een uitstap naar Zwitserland met de tijdrit Chamonix/Mont Blanc naar Finhaut. De koninginnenrit wordt op de slotdag gereden met beklimmingen van ondermeer Col des Aravis, Col du Forclaz en Col des Saisies.

De 22 deelnemende ploegen met zes renners beneden de 26 jaar zullen op 26 juli bekendgemaakt worden. La Société du Tour de France kreeg 44 aanvragen binnen. "De gedachte om naar Charleroi te komen groeide tijdens de Tour van 2004 toen we hier een aankomstplaats hadden", aldus Jean-Marie Leblanc. "De band die toen gevormd is, vertaalt zich nu in een start van de Ronde van de Toekomst." Charleroi zet daarmee zijn inspanningen verder om via de wielersport bekendheid te verwerven. Eerder dit jaar was de Ronde van Italië er al te gast en op 20 augustus worden er ook de Belgische kampioenschappen voor eliterenners zonder contract en beloften georganiseerd.

.

Nu in het nieuws