Krajicek & Krajicek gaat opnieuw niet door

De Nederlanders Michaëlla en Richard Krajicek zullen dit jaar weer geen mixed dubbel op Wimbledon kunnen vormen. Richard Krajicek heeft last van een heupblessure.

"Het is echt ongelooflijk, maar het kan weer niet doorgaan", zei Michaëlla Krajicek woensdag bij het toernooi in Rosmalen. "Ik wist het al twee weken, maar we hadden het hier samen bekend willen maken. Helaas had Richard het te druk. Natuurlijk draait het om de single, maar dit dubbel is toch ook heel belangrijk voor mij. Ik zou het zo super vinden daar een keer met mijn broer te spelen, zeker omdat hij er heeft gewonnen. Ook voor mijn vader is het natuurlijk weer erg teleurstellend."

Het optreden van broer en zus op het grandslamtoernooi in Londen stond eigenlijk al voor vorig jaar gepland. Maar toen raakte Michaëlla Krajicek bij het toernooi in Rosmalen zwaar geblesseerd aan de knie. "Richard heeft gezegd dat we het volgend jaar opnieuw gaan proberen, maar hij wordt natuurlijk wel steeds ouder. Ik hoop echt dat het er dan wel van zal komen." Michaëlla Krajicek is 17, haar broer is er inmiddels 34.

Michaëlla Krajicek zal dit keer wel haar opwachting in het enkelspel maken en zal in het vrouwendubbel aantreden met de Indische Sania Mirza. Ze debuteert op Wimbledon precies tien jaar na de eindzege van broer Richard in 1996. "Ook daarom had dit een mooi jaar geweest om daar te spelen. Ik zal nu proberen er in mijn eentje iets speciaals van te maken."

Nu in het nieuws