Clijsters, Henin, Vliegen en O. Rochus zijn reekhoofd op Wimbledon

Print
Vier Belgen komen als reekshoofd aan de start van Wimbledon, het derde Grand Slam-toernooi van het seizoen dat maandag van start gaat.
Kim Clijsters (WTA 2) en Justine Henin-Hardenne (WTA 3) zijn bij de vrouwen respectievelijk als tweede en derde geplaatst, bij de mannen krijgen Olivier Rochus (ATP 29) en Kristof Vliegen (ATP 35) de status van 27e en 30e reekshoofd.

Wimbledon volgt in tegenstelling tot de andere Grand Slam-toernooien niet de wereldranglijst bij de indeling van de reekshoofden. De organisatoren houden ook rekening met de resultaten van de spelers op gras. Zo komt het dat de Amerikaan Andy Roddick (ATP 5), finalist de twee vorige jaren, hoger geplaatst is dan David Nalbandian en Ivan Ljubicic, de nummers drie en vier van de wereldranglijst.

Andere spelers die daar van profiteren zijn de Australiër Lleyton Hewitt (ATP 9, 6e reekshoofd, winnaar in 2002) en de Kroaat Mario Ancic (ATP 12, 7e reekshoofd). Bij de vrouwen krijgt titelverdedigster Venus Williams de status van zevende reekshoofd, ook als is ze pas het nummer 12 van de wereld.

De Zwitser Roger Federer (ATP 1) en de Française Amélie Mauresmo (WTA 1) zijn eerste reekshoofd.

.

Nu in het nieuws