Nederlandse versie van "pianoman" in Nijmeegs ziekenhuis

Het Universitair Medisch Centrum Sint Radboud (UMC) in het Nederlandse Nijmegen zorgt al zes weken voor een man met een Aziatisch uiterlijk, die geen woord spreekt.

Belga

Het ziekenhuis heeft volgens een woordvoerster al van alles geprobeerd om er achter te komen wie de man is, maar zonder resultaat. De zaak lijkt op die van de "pianoman", die vorig jaar in Groot-Brittanië opdook. "Alleen speelt onze man geen piano, althans: ook dat weten we niet", zegt de woordvoerster.

Passanten troffen de man op 5 mei aan in de Nijmeegse binnenstad. Hij lag op straat met naar later bleek hersenletsel. Het ziekenhuis liet vrijdagavond weten dat de man geen slachtoffer was van een misdrijf. "We weten ook niet wie de mensen waren die hem hebben gebracht. Zij zouden mogelijk iets meer kunnen vertellen, maar we hebben hun gegevens niet", aldus de woordvoerster.

Vermoedelijk kan de man door een hersenbloeding niet praten en schrijven. Het ziekenhuis en de politie besloten vrijdag een foto van de man te publiceren, in de hoop dat familie en bekenden de man herkennen. Enkele tipgevers herkenden de man uit onder meer het uitgaansleven. Geen enkele beller kon echter vertellen wie de man precies is.