Lexus Open: Theunis onderuit in laatste ronde

Jerome Theunis heeft zondag op het Lexus Open golftoernooi in het Noorse Larvik genoegen moeten nemen met een gedeelde 48e plaats.

Belga

De 26-jarige uit Bosvoorde, die aan het einde van de derde ronde nog in de kop van het klassement stond, leek tijdens de laatste dag vrij vlot een top-10 plaats te veroveren. Vanaf het tiende hole liep het echter volledig fout. Bogeys op de holes 10 en 11 en dubbele bogeys op de holes 12 en 13 zorgden ervoor dat Theunis werd teruggeslagen in het klassement. Na nog een bogey op het 17e en een birdie op het 18e hole eindigde hij het toernooi met een ronde in 77 slagen waarmee hij op gelijke hoogte eindigde als Didier De Vooght die een ultieme ronde neerzette in 72 slagen.

De overwinning was voor de Zweed Kalle Brink die voor zijn ultieme achttien holes slechts 65 slagen nodig had. De 30-jarige uit Helsingborg telde drie slagen voorsprong op de Noor Peter Kaensche, de Schot Greig Hutcheon en de Spanjaard José Maria Carriles. Ook dit trio lukte een zeer goede laatste ronde.