Meer dan twintig doden en zestig gewonden bij aanslagen in Irak

Bij verschillende aanvallen en aanslagen in Irak zijn zondag zeker 21 mensen om het leven gekomen. Een zestigtal mensen raakte gewond.

Belga

In en rond Baaquba, 60 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bagdad, verloren elf mensen het leven bij vijf verschillende schietincidenten. Onder hen vier agenten en vier soldaten. Zeven mensen raakten gewond.

Twee mensen kwamen om toen een bomauto ontplofte bij de zetel van de sjiitische SCIRI-partij (Hoge Raad voor de Islamitisch Revolutie in Irak), gevestigd op 25 kilometer van Mosoel.

In het centrum van Bagdad ontplofte een bom op een markt. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en raakten 23 anderen gewond. Bij een andere aanval in de hoofdstad werd een agent gedood toen een bomauto ontplofte in de wijk Zayouna.

In de buurt van een ziekenhuis in de hoofdstad stierven twee burgers toen een bom ontplofte aan een controlepost van het leger. In Amara, zo'n 360 kilometer ten zuiden van Bagdad, werd een tolk van het Britse leger door gewapende mannen gedood toen hij zijn huis verliet.