Onderzoekers in zaak Stacy en Nathalie klagen valse oproepen aan

De onderzoekers in het dossier van de verdwijning van Stacy en Nathalie hebben hun beklag gedaan over een aantal kwaadwillige oproepen die ze kregen.

Belga

Ze beklemtonen dat het plegen van valse telefoontjes bestraft kan worden met celstraffen. Zo was er zaterdagavond een oproep van dame uit Brussel, die meedeelde dat ze de twee meisjes zou overdragen in een gebouw aan de Louizalaan. De politie ging onmiddellijk ter plaatse, maar daar bleek dat het gebouw leeg was. Ondertussen had de vrouw opnieuw gebeld en gezegd dat de meisjes zich in Schaarbeek bevonden, maar ook dat bleek niet te kloppen. De vrouw werd geïdentificeerd en verklaarde dat ze alles uitgevonden had.

Ook Child Focus kreeg oproepen van twee mensen die zeiden dat ze de meisjes bij hen hadden. Ook zij werden geïdentificeerd. Ondertussen heeft de moeder van Nathalie, Catherine Dizier, al herhaalde malen laten blijken dat ze de verdachte in dit dossier, Abdallah Ait Oud, wil ontmoeten. "Met mijn hart van een moeder zou ik hem kunnen laten praten, als ik hem in de ogen kan kijken", heeft ze verklaard.

In deze fase van het onderzoek is een dergelijke confrontatie echter uitgesloten, zo heeft de advocaat van de moeder al gezegd.