Maandag gesprekken tussen stad Antwerpen en De Lijn

De stad Antwerpen en vervoersmaatschappij De Lijn gaan maandag rond de tafel zitten om te kijken welke extra maatregelen er genomen kunnen worden om gebeurtenissen als zaterdagmiddag te vermijden.

Belga

De GDA (gerechtelijke dienst van het arrondissement) voert momenteel het onderzoek, maar ook de lokale politie heeft haar hulp aangeboden.

De 54-jarige man zat op bus 23 van Luchtbal naar Het Zuid. Toen hij wilde tussenkomen tussen een groepje jongeren die amok maakten, keerden die zich tegen hem. Er ontstond wat paniek op de bus en ter hoogte van het Astridplein zette de chauffeur de bus aan de kant. De jongeren vluchtten weg. De man overleed op de bus en niet nadat hij was uitgestapt, zo verduidelijkt de parketwoordvoerder eerdere uitspraken.

Eerder zei de burgemeester al dat hij geschokt was door de feiten. "De Lijn en de vakbonden hebben gevraagd om een gesprek en dat gaan we maandag ook doen", zegt Janssens. "We doen nu al wel heel wat inspanningen met onder meer de lijnspotters, maar we zullen kijken wat er uit de bus komt."

Het onderzoek naar de zes daders is in handen van de GDA Antwerpen.