Zes jongelingen beticht van doodslag op Antwerpse bus

Het parket van Antwerpen heeft de zes voortvluchtige verdachten, die een man op een Antwerpse bus van De Lijn zodanig toetakelden dat hij op de bus overleed, officieel van doodslag beticht.

Belga

De Lijn en Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt, premier Verhofstadt en burgemeester Janssens zijn "erg gechoqueerd" door het incident van zaterdag op een bus van De Lijn in Antwerpen.

br> Een passagier kreeg klappen van enkele jongeren en overleed kort daarna. Dat melden ze zaterdag in een gezamenlijk persbericht. De Lijn en de minister veroordelen de feiten sterk, zo luidt het. "De Lijn zal zich maximaal inspannen om aan het onderzoek, dat nu loopt, mee te werken. Er wordt voort gewerkt aan het veiliger maken van het openbaar vervoer", besluit het bericht.

br> Het slachtoffer kreeg het op buslijn 23 aan de stok met enkele jongeren. Die sloegen en schopten hem, waarop het slachtoffer een hartstilstand kreeg en in elkaar stuikte. De bus stopte op het Astridplein, waar de jongelingen de benen namen. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer tevergeefs te reanimeren.