Jongeren slaan en schoppen buspassagier

De politie van Antwerpen is op zoek naar zes jongeren die mogelijk verantwoordelijk zijn voor het overlijden van een 54-jarige man uit Antwerpen. De man overleed kort nadat hij op buslijn 23 rake klappen had gekregen van enkele van die jongeren.

Belga

Dat meldt Guido Vermeiren van het parket in Antwerpen. De feiten vonden even na 16 uur plaats op buslijn 23. Een groepje van een zestal jongeren, vermoedelijk tussen 18 en 21 jaar oud, maakte amok op de bus. Een 51-jarige man uit Antwerpen probeerde de gemoederen te bedaren, maar daarop keerden enkele van de jongeren zich tegen hem.

Ter hoogte van het Koningin Astridplein stopte de buschauffeur. De aangevallen man was op de bus in elkaar gezakt en overleden. "Of dat het gevolg is van de slagen of van een andere oorzaak zoals een hartstilstand zal later moeten blijken", aldus het parket.

De zes jongeren zijn na het voorval gevlucht. De politie speurt ze op. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die ter plaatse moet komen. Wie van de jongeren de man heeft geslagen en wat uiteindelijk de betichting zal zijn, zal pas later blijken wanneer alle details bekend zijn.