Mexico naar 2de ronde, ondanks verlies

Print
Mexico heeft zich woensdag geplaatst voor de 1/8ste finales van het WK voetbal.
Op de derde en laatste speeldag van de eerste ronde verloor het nochtans van Mexico met 2-1 (rust: 2-1), maar omdat Angola in de andere wedstrijd in groep D niet (met groot verschil) kon winnen van Iran, vergezellen de Mexicanen groepswinnaar Portugal naar de tweede ronde.

Al in de zesde minuut bracht Maniche de Portugezen op voorsprong op aangeven van Simao. Daardoor leken de Mexicanen wat verlamd, ook al omdat Angola, dat op hetzelfde moment speelde, via een grote zege tegen Iran nog de plaats van Mexico voor de tweede ronde kon afsnoepen.

Het werd nog erger voor Mexico toen kapitein Marquez de bal aanraakte met de hand in het strafschopgebied, en Simao in de 24ste minuut de daaropvolgende penalty omzette.

Alles zat dus tegen voor de Mexicanen, maar een kopbaldoelpunt van Fonseca in de 29ste minuut gaf hen weer moed.

Vlak voor rust misten Fonseca en Marquez nog een center, maar in de 57ste minuut leek Mexico toch langszij te komen toen het een strafschop kreeg voor handspel van Miguel. Bravo zette zich echter achter de bal en hij schoot de bal hoog over.

Drie minuten later wilde Perez een tweede penalty afdwingen voor Mexico, maar scheidsrechter Michel zag er een schwalbe in en gaf Perez zijn tweede geel en dus rood (61.).

Daarna kregen beide teams nog kansen, maar het bleef 2-1. Zowel Portugal en Mexico mogen dus naar de tweede ronde, en daarin komen ze uit tegen Nederland en Argentinië. De wedstrijd tussen die twee moet later op de avond uitmaken hoe de 1/8ste finales zullen samengesteld worden. Mexico: Fonseca (29.)

.

Nu in het nieuws