Geen finale tussen slechtste landen

Print
In tegenstelling tot vier jaar geleden wordt er dit jaar geen WK-finale gespeeld tussen de slechste landenploegen van de wereld.
Er zijn simpelweg geen plannen gemaakt voor een duel tussen Amerikaans Samoa en de Turks & Caicoseilanden, de nummer 204 en 205 van de Fifa-ranglijst.

Vier jaar geleden speelden Montserrat en Bhutan, destijds hekkensluiters op de ranglijst, op de dag van de WK-finale hun eigen finale. Hoog in het Himalayagebergte volgden 15.000 Bhutanezen hun land dat een 4-0 overwinning behaalde op Montserrat. Na afloop van het duel volgden de elftallen gezamenlijk de 'grote' finale, Brazilië - Duitsland.

Sinds die finale is het aantal Fifa-leden van 203 naar 205 gegroeid. De nieuwkomers zijn Amerikaans Samoa, dat de twijfelachtige eer heeft de grootste nederlaag ooit te hebben geleden in een interland (31-0 tegen Australië) en de Turks & Caicoseilanden. Er is echter geen wedstrijd georganiseerd. De Fifa betreurt dat: "Het was destijds een geweldig idee en er is een fraaie documentaire over gemaakt. Helaas zijn er geen plannen gemaakt om het idee te herhalen." 211631 jun 06

.

Nu in het nieuws