37-jarige Ali Daei wil naar WK 2010

De Iraanse aanvaller Ali Daei denkt ondanks zijn 37 lentes nog niet aan stoppen. Aan het Duitse weekblad Sport-Bild liet hij weten naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika te willen.

"Zolang ik me goed voel, wil ik niet stoppen", aldus de man die internationaal het meeste doelpunten maakte voor zijn land (109 in 148 interlands). Na zijn spelerscarrière wilt Daei graag trainer worden. "Ik wil de Duitse trainerscursus volgen, omdat het één van de beste ter wereld is", aldus de speler. Daei was de eerste Iraanse international die in Duitsland speelde: in '97-'98 bij Bielefeld, in '98-'99 bij Bayern München en van '99 tot '02 bij Hertha Berlijn. "Ik heb een brug helpen bouwen voor het Oosten", verklaart Daei, die in de Bundesliga navolging heeft gekregen van vier Iraanse internationals die deelnemen aan dit WK.

Iran is na twee nederlagen in groep D, tegen Mexico (1-3) en Portugal (0-2), uitgeschakeld. Woensdag speelt het zijn laatste groepswedstrijd tegen Angola voor de eer. Daei speelde de hele wedstrijd tegen Mexico, bleef tegen Portugal 90 minuten op de bank en zal tegen Angola starten.

Nu in het nieuws