WK2006 - Groep B: Paraguay wint met 2-0 van Trinidad & Tobago

Paraguay heeft op de derde en laatste speeldag in groep B met 2-0 gewonnen van Trinidad & Tobago en eindigt met drie punten als derde in zijn groep, achter Engeland (7) en Zweden (5). Trinidad & Tobago is laatste met 1 punt.

Trinidad & Tobago had voor de wedstrijd nog een waterkansje op kwalificatie als Zweden verloor van Engeland en het zelf met ruim verschil (3 doelpunten) won van Paraguay. Aan geen van die voorwaarden werd voldaan: Zweden speelde 2-2 gelijk tegen Engeland en Trinidad & Tobago deed zichzelf de das om met een owngoal van Brent Sancho in de 25e minuut.

Het kleinste land op het WK kon nooit aanspraak maken op de zege en onderging de wet van de sterkste. Paraguay was duidelijk de beste ploeg op het veld, maar stootte aanvankelijk steeds op doelman Kelvin Jack. Ook na de owngoal van de onfortuinlijke Sancho bleef Paraguay het doel van Trinidad & Tobago bestoken. Maar steeds zonder succes. In de slotfase, toen iedereen zich al had neergelegd bij een 1-0 zege, lukte het dan toch: Nelson Cuevas ging in de 84e minuut alleen op de keeper af en faalde deze keer niet: 2-0.

Trinidad & Tobago mag het toernooi evenwel met opgeheven hoofd verlaten. Het land was door iedereen vooraf als hopeloos verloren omschreven, maar sleepte toch een 0-0 gelijkspel uit de brand tegen Zweden. De ploeg van Leo Beenhakker kon wel niet scoren op het WK.

Nu in het nieuws