WK2006 - Beckenbauer: "Duitsland moet niemand vrezen"

De Duitse voetballegende Franz Beckenbauer gelooft sterk in de kansen van zijn landgenoten op het WK voetbal in eigen land. "Duitsland moet niemand, maar dan ook werkelijk niemand, vrezen", vertelde hij dinsdag in een reactie op de 0-3 overwinning van maandagavond tegen Ecuador.

Belga

Duitsland werd door die zege groepswinnaar en neemt het zaterdag in de 8e finales op tegen Zweden. "Bij iedere match zie je het Duitse team groeien. We mogen hopen dat het nog genoeg groeit om straks de nieuwe wereldkampioen te worden", voegde de voorzitter van het organisatiecomité daar aan toe. "Wie had dat twee weken geleden durven voorspellen?", vraagt Beckenbauer zich af. "Voor het toernooi was iedereen nogal sceptisch over onze kansen.",Ook hij voorspelde voor de start van het WK weinig goeds voor de Duitsers en viel zelfs enkele keren bondscoach Jürgen Klinsmann af.

Beckenbauer heeft veel woorden van lof voor Miroslav Klose, die met vier doelpunten voorlopig alleen topschutter is. "Hij is werkelijk onvervangbaar", klinkt het uit de mond van de man die in 1971 als speler wereldkampioen werd met Duitsland en die het team in 1990 als trainer naar de wereldtitel leidde.

Nu in het nieuws