Vanvelthoven wil diversiteitslabel voor bedrijven invoeren

Print
Federaal minister van Werk Peter Vanvelthoven (sp.a) wil een diversiteitslabel voor bedrijven in het leven roepen om werkgevers aan te moedigen meer allochtone werknemers in dienst te nemen.
Dat heeft de minister woensdag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek aan autoconstructeur Ford in Genk.

Volgens Vanvelthoven geldt Ford Genk als een voorbeeldbedrijf inzake diversiteitsbeleid. Bij de Genkse autoconstructeur zijn 20 procent van de zowat 6.000 werknemers van allochtone afkomst. Bij de recente aanwervingen van tijdelijke werknemers bedraagt dat percentage zelfs bijna 50 procent.

De minister wil het voorbeeld van Ford Genk uitdragen naar de rest van het land om bedrijven aan te sporen een soortgelijk beleid te voeren. Vanvelthoven verwacht tegen het einde van dit jaar ook een duidelijke omschrijving van het begrip "allochtone werknemer" klaar te hebben.

Een andere maatregel om gelijkwaardige kansen voor allochtone werknemers te creëren, is de invoering van een diversiteitslabel. Dat moet bedrijven die een voorbeeldfunctie op het vlak van diversiteit vervullen een erkenning geven, aldus nog Vanvelthoven.

Bij Ford in Genk wordt er al ruim vijf jaar een diversiteitsbeleid gevoerd. De voorwaarden die aan allochtone werknemers worden gesteld, zijn willen en kunnen werken. Allochtone werknemers moeten ook de Nederlandse taal machtig zijn.

.

Nu in het nieuws