Waalse vrouw op campagneaffiche Vlaams Belang

Print
Het noodlot blijft het Vlaams Belang achtervolgen bij zijn keuze van een campagneaffiche. Nadat eerst het beeld van het kleine blonde meisje teruggetrokken werd na de moordende schietpartij in Antwerpen, blijkt dat de vrouw van het koppel dat de nieuwe affiche siert, een Waalse is.
Zij stapt naar de rechter en eist dat de affiches niet meer gebruikt wordt, zo meldt partijvoorzitter Frank Vanhecke.

Het Vlaams Belang had de bewuste foto via het internet bij een Amerikaanse firma gekocht. Die blijkt te werken met regionale agentschappen. Blijkbaar heeft één van de agentschappen gewerkt met de vrouw uit Rixensart. De firma heeft het Vlaams Belang intussen gevraagd in de toekomst bij het gebruik van één van hun foto's te vermelden dat de afgebeelde personen modellen zijn.

Morgen/donderdag wordt de zaak in kort geding voorgeleid voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Woensdagnamiddag kreeg Vanhecke het bezoek van een deurwaarder.

Frank Vanhecke vermoedt dat de gerechtelijke actie niet een zaak van de vrouw alleen is. Het Amerikaanse fotobedrijf kreeg immers in het verleden al verschillende vragen uit Vlaanderen over de herkomst van de foto's die het Vlaams Belang gebruikt.

Daarnaast lijkt het kort geding ook juridisch onderbouwd. Naast Frank Vanhecke als verantwoordelijke uitgever, werden immers nog twee vzw's rond het Vlaams Belang, de Vlaamse Concentratie en het Vrijheidsfonds, gedagvaard.

.

Nu in het nieuws