Ook burgemeester Malmedy in opspraak

Print
De krant La Libre Belgique zegt te beschikken over documenten die de burgemeester van Malmedy Robert Denis (MR), tevens volksvertegenwoordiger, in opspraak brengen. Denis is ook immobiliënagent en schepen van ruimtelijke ordening.
De krant haalt drie dossiers aan. In het eerste dossier komt de uitbreiding van het Plan communal d'aménagement (PAC) (gemeentelijk bestemmingsplan) voor het Parc de Chôdes aan bod. De gemeenteraad keurde in aanwezigheid van Denis de overdracht goed van het contract tussen de stad en Europlan aan de immobiliëngroep SCI-Malmedy. Pierre Denis, de zoon van de burgemeester, is echter voor 25 pct aandeelhouder en gedelegeerd bestuurder van SCI.

Het tweede dossier gaat over de verkoop van een gebouw van SCI aan de stad Malmedy in 2001 voor meer dan 290.000 euro, terwijl SCI bij de oorspronkelijke aankoop slechts ongeveer 100.000 euro had betaald.

Het laatste dossier gaat over de verkoop van een stuk grond aan de stad voor 70.905 euro, dat eigenlijk was geschat op 52.719 euro. De grond maakte deel uit van het vermogen van Gabriel-Ligneuville, de moedermaatschappij van Gabriel-Malmedy waarvan Robert Denis gedelegeerd bestuurder is.

.

Nu in het nieuws