Aandeelhouders ARTE zetten licht op groen voor ARTE België

Print
De algemene vergadering van de aandeelhouders van ARTE heeft woensdag in Straatsburg haar akkoord gegeven voor de lancering van ARTE België.
Vanaf eind september zal op weekdagen een magazine gewijd aan de culturele actualiteit in Franstalig België op het kanaal van ARTE in Franstalig België uitgezonden worden, zo heeft de Frans-Duitse zender meegedeeld.

De uitzending zal van 20.15 uur tot 20.45 uur lopen. Het wordt een coproductie van de RTBF en onafhankelijke producers van de Franstalige gemeenschap.

"De ondertekening van dit contract geeft een nieuwe impuls aan de associatieovereenkomst die de twee zenders sinds 1993 bindt en versterkt het culturele pluralisme dat inherent is aan de identiteit van ARTE", aldus Jobst Plog, voorzitter van de algemene vergadering, Jérôme Clément, voorzitter van ARTE, en Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van de RTBF.

De minister van Cultuur en Audiovisuele Media van de Franse Gemeenschap, Fadila Laanan, erkende dat het project een bijsturing van het cultuuraanbod van de RTBF zal vergen, maar voegde eraan toe de bijsturing ten bate zal gaan van de globale plaats die cultuur in de radio- en televisie-uitzendingen van de Franstalige overheidsomroep moet innemen. De jaarlijkse specifieke dotatie van 2,6 miljoen euro die aan de RTBF wordt toegekend voor dit "venster", zal een vermenigvuldigingseffect hebben, gezien ze zowel de culturele programmatie als de audiovisuele productie zal ondersteunen, zei de minister.

.

Nu in het nieuws