RB Vastgoed verkoopt verschillende vennootschappen aan Ierse holding

Print
De Antwerpse investeerder-promotor RB Vastgoed heeft verschillende vennootschappen, met als voornaamste actief 65.000 m2 kantoorruimte, verkocht aan een Ierse privé-holding.
De kantoren liggen verspreid over acht gebouwen in het centrum van Antwerpen.

Door de aankoop controleert de Ierse holding in een klap om en bij de 5 pct van de totale Antwerpse centrale kantorenmarkt. Met een bedrag boven 80 miljoen euro gaat het om de belangrijkste klassieke operatie rond de aankoop van een vastgoedportefeuille in Antwerpen van de voorbije vijf jaar, zegt het economische weekblad Trends Magazine.

"Het potentieel van Antwerpen als alternatief ten opzichte van Brussel of andere grote Europese steden voor het inplanten van een Europees of wereldwijd hoofdkwartier, ontging de kopers geenszins", meldt RB Vastgoed woensdag in een persbericht.

"Voornamelijk de inspanningen die de stad leverde en die nog steeds ondersteund worden, trok hen aan en geeft hen een uitermate optimistische kijk op de verdere evolutie van de Antwerpse kantorenmarkt".

Eind 2005 verkocht RB Vastgoed al twee van zijn markantste kantoorgebouwen: het Century Centre in Antwerpen en de Leopoldtoren in Evere. De Leopoldtoren werd voor zo'n 44 miljoen euro verkocht aan het Duitse fonds Degi, dat behoort tot de groep Allianz, aldus nog Trends Magazine.

.

Nu in het nieuws