De Post verwacht een "ruimschoots positief" nettoresultaat in 2006

Print
De Post verwacht dit jaar haar financiële doelstellingen te halen. Dat maakte topman Johnny Thijs woensdag bekend, naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag van het bedrijf.
Hij verwacht aan het huidige ritme en na het doorvoeren van de lopende veranderingsprojecten, een stijging van de omzet en bedrijfswinst tegenover 2005 en een 'ruimschoots positieve' nettowinst.

"We zijn nu bijna half 2006, en op basis van de positieve resultaten van de eerste vijf maanden, heb ik er alle vertrouwen in dat De Post haar financiële doelstellingen zal halen", aldus de gedelegeerd bestuurder.

In 2003 was De Post nog operationeel verlieslatend. De twee daaropvolgende jaren stegen zowel de omzet als de operationele winst. Er werd het voorbije jaar nog een nettoverlies geleden van 108 miljoen euro, maar dat was volgens het bedrijf te wijten aan "eenmalige en boekhoudkundige ingrepen die verband hielden met voorzieningen of waardeverminderingen".

Johnny Thijs wijst woensdag ook op de kwalitatieve vooruitgang die De Post boekt. Inzake postdistributie staat het bedrijf dichtbij zijn doelstelling, waarbij 95 procent van het postvolume één dag na het posten aankomt. Ook de afwerking van de nieuwe sorteercentra gebeurt volgens plan. Het absenteïsme bij het personeel daalde van 8,9% in april 2005 naar 8,1 pct in april van dit jaar. "Dit zijn allen bemoedigende vaststellingen, die mij optimistisch stemmen over de afloop van 2006", aldus Thijs.

.

Nu in het nieuws