Notering aandeel Arcelor opgeschort

De handel in het aandeel Arcelor is woensdag sinds 13.00 uur opgeschort terwijl de raad van bestuur van de groep vergadert.

Belga

De opschorting gebeurde op vraag van de Franse financiële toezichthouder. De raad van bestuur is bijeen om het herziene bod van de Russische staalgroep Severstal te bestuderen.

De controlerende aandeelhouder van het Russische staalconcern, Alexej Mordasjov, neemt genoegen met een aandelenbelang van 25% in het nieuw te vormen fusiebedrijf. Eerder was hij met Arcelor een belang van 32,2% overeengekomen. Dit houdt in dat Mordasjov 210 miljoen nieuwe aandelen Arcelor ontvangt, in plaats van 295 miljoen. Daarnaast heeft hij niet de intentie zijn belang uit te breiden boven de 33% zonder een volledig bod uit te brengen. Ook ziet Severstal af van de oprichting van een 'Strategisch Comité'.

In ruil daarvoor vervalt de voorwaarde dat Mordasjov gedurende vier jaar zijn belang in Arcelor niet mag wijzigen en het gedurende vijf jaar niet mag verkopen. Ook wordt de bijdrage van de Severstal-bestuursvoorzitter van 1,25 miljard euro teruggetrokken. Ook op de beurzen van Madrid en Brussel is de notering van Arcelor opgeschort.

Nu in het nieuws