Aanranding in de Efteling

Print
In de Efteling zijn gisteren drie jongens opgepakt nadat in het park drie minderjarige meisjes waren aangerand. De minderjarige jongens uit Rotterdam werden op aanwijzing van één van de slachtoffers aangehouden door beveiligingsmedewerkers van de Efteling en overgedragen aan de politie.
Eén van de meisjes (14) was op reis met 32 leerlingen van een lyceum uit Tilburg. Samen met haar vader vertelt zij anoniem haar verhaal. Al voor ik schommelschip Halve Maen inging, werd ik lastiggevallen door een groepje jongens. Ze wilden mijn telefoonnummer hebben en probeerden me te versieren." In het schip gingen de jongens naast en voor het meisje zitten. Ik kon geen kant op. Ze begonnen me overal te betasten. Ik was machteloos. Schreeuwen had geen zin, in het schip schreeuwt iedereen." De betastingen gingen buiten het schip verder tot het meisje kon ontsnappen.

Op aanwijzing van het slachtoffer en een vriendin kon de parkbeveiliging de jongens later aanhouden. Op dat moment waren er ook twee andere meldingen van aanrandingen binnen. De politie gaat ervan uit dat het om dezelfde daders gaat.

.

Nu in het nieuws