Al-Qaida plande vliegtuigaanslagen op Londen, Italië en Australië

Print
Terreurorganisatie al-Qaida wou vliegtuigen laten neerstorten op Londen, Italië, Australië en het oosten van de Verenigde Staten. Dat zegt de Amerikaanse tv-zender ABC, die een rapport van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid kon inkijken.
De aanslagen waren gepland voor 2003. In Londen wou al-Qaida twee vliegtuigen kapen op Heathrow. Eén ervan moest op de luchthaven zelf neerstorten, het tweede was bestemd voor het kantoorgebouw Canary Wharf in Londen.

In mei 2003 wilde de entourage van Osama bin Laden een vliegtuig, geladen met explosieven, laten neerstorten op de Amerikaanse ambassade in Karachi.

In de zomer van 2003 wilde al-Qaida verschillende bommen verbergen in fototoestellen. Op die manier zouden ze vliegtuigen kapen om de oostkust van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Italië en Australië aan te vallen.

Sinds 11 september 2001 hebben de Verenigde Staten al een zestal plannen ontdekt voor grootscheepse aanslagen. Deze drie komen daar nog bovenop. Het overheidsrapport concludeert dat de terroristische organisatie plannen blijft maken voor aanslagen met behulp van vliegtuigen.

Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid wou geen commentaar geven op de onthullingen.

.

Nu in het nieuws