Belangrijke huiszoeking Quai Saint-Léonard in Luik in zaak Stacy en Nathalie

Print
Speurders voeren woensdag een belangrijke huiszoeking uit in een pand met huisnummer 25 aan de Quai Saint-Léonard in Luik, vlakbij het Bedford hotel. De huiszoeking kadert in het onderzoek naar de verdwijning van Stacy en Nathalie.
Het verkeer wordt omgeleid en de hotelgasten worden verzocht om gedurende ongeveer een uur het gebouw niet te verlaten. Alle grote middelen worden ingezet. De onderzoekers van de dienst DVI, een helikopter van de federale politie, speurhonden en talrijke agenten zijn ter plaatse.

Volgens de magistraten die de leiding hebben in het dossier, gaat het om "een onderzoekstaak zoals een andere". De zoekacties worden echter uitgevoerd omdat verschillende getuigen hebben verklaard de twee meisjes daar gezien te hebben op de avond van hun verdwijning.

Verschillende mensen hebben getuigd dat ze Stacy en Nathalie het Bedford hotel of het aangrenzende gebouw hebben zien binnengaan op de avond dat de meisjes zijn verdwenen. Het Bedford hotel telt vijf verdiepingen. Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een leegstaande winkelruimte. Heel het gebouw wordt momenteel doorzocht.

.

Nu in het nieuws