Gezin uit Auvelais aangehouden wegens maffiapraktijken

Print
Een 57-jarige vader en zijn twee zonen van 27 en 30 jaar, allen uit Auvelais, zijn dinsdag door onderzoeksrechter Philippe Olivier aangehouden op verdenking van afpersing, poging tot afpersing, lidmaatschap van een criminele organisatie en bendevorming. Dat heeft het parket van Namen woensdag laten weten.
Volgens het parket beschuldigt de Dienst Studie en Onderzoek (DSO) de drie familieleden van maffiapraktijken. Zo zouden de verdachten al geruime tijd pogingen hebben ondernomen om de controle te verkrijgen over verschillende handelszaken in Auvelais. Het ging daarbij hoofdzakelijk om café's en videotheken.

Het onderzoek verliep echter moeilijk doordat de slachtoffers van de drie verdachten een soort zwijgplicht respecteerden. Enkele personen doorbraken uiteindelijk het zwijgen en informeerden de lokale autoriteiten over de situatie.

Dinsdag werden er in opdracht van de Naamse onderzoeksrechter huiszoekingen uitgevoerd. Die actie leidde tot de arrestatie en vervolgens de inverdenkingstelling van de vader en zijn twee zonen.
Nu in het nieuws