Vlaamse Gemeenschap trekt RVT-vergunning Brugs rusthuis in

Print
De Vlaamse gemeenschap heeft de vergunning voor de exploitatie van 52 rust- en verzorgingsbedden (RVT) voor residentie Rozenhof langs de Zandstraat in Brugge ingetrokken na een inspectiebezoek.
De directie van het rusthuis vecht de intrekking juridisch aan. Ze heeft de Vlaamse Gemeenschap en het RIZIV gedagvaard in kort geding. De zaak is woensdag uitgesteld naar 6 september. Welke de gebreken zijn die tot de intrekking hebben geleid, is niet bekend. In residentie Rozenhof is plaats voor een 80-tal bejaarden. Er werken 52 personeelsleden.

De uitbaters van Residentie Rozenhof in Brugge zijn volgens de advocaat van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering dezelfde personen als de uitbaters van residentie Margille in Knokke-Heist. Dat rusthuis werd onlangs onder ruime mediabelangstelling verkocht. Een twist binnen de eigenaarsfamilie lag aan de basis.

Ook in rusthuis Margille in Knokke-Heist zijn er klachten. Bewoners melden dat dementerende bejaarden er worden opgesloten. Er is geen animatie en ergotherapie meer. De koffie- en apertiefmomenten zijn afgeschaft, enzovoort.

.

Nu in het nieuws