Groep F: Japan en Kroatië missen kansen bij de vleet

Op het WK voetbal hebben Japan en Kroatië zondag in Nürnberg 0-0 gelijkgespeeld. Om 18u neemt Brazilië het in München op tegen Australië. Komt in die partij een ploeg als winnaar uit de bus, dan plaatst die ploeg zich als eerste voor de achtste finales.

Belga

In de stand leiden Brazilië en Australië met drie punten, voor Japan en Kroatië, die elk 1 punt hebben. Op de derde speeldag staan Japan-Brazilië en Kroatië-Australië op het programma. Dat Japan-Kroatië op een doelpuntenloos gelijkspel eindigde, mag een klein wonder heten. Zowel voor als na de pauze versierden beide teams een korf kansen in het bloedhete Frankenstadion, waar Frank De Bleeckere de touwtjes de hele tijd goed in handen had. Bij Kroatië was er geen plaats voor Bruggespelers Balaban, Leko en Butina. Genk-aanwinst Ivan Bosnjak viel vier minuten voor tijd in. Het festival van de gemiste kansen begon al na vijf minuten toen Niko Kranjcar, zoon van de bondscoach, een unieke mogelijkheid liet liggen. Een kwartier later legde De Bleeckere de bal terecht op de stip toen de Japanse aanvoerder Miyamoto in de zestien Dado Prso haakte. Dario Srna zag zijn poging echter gestuit door een goed keepende Kawaguchi. Enkele minuten later was Kroatië opnieuw dicht bij de openingstreffer toen een knal van Kranjcar op de lat uit elkaar spatte. Japan reageerde via Nakata maar ook Kroatië-doelman Pletikosa stond attent te keepen.

Na de pauze was de eerste kans voor Japan. Yanagisawa liet de levensgrote mogelijkheid onbegrijpelijk liggen. Kroatië reageerde met kansen via, nog maar eens, Kranjcar, Simunic en invaller Olic maar scoren lukte niet meer.