Zweden raakt in slotfase voorbij Paraguay

Op het WK voetbal heeft Zweden donderdag in Berlijn met 1-0 gewonnen van Paraguay op de tweede speeldag in groep B.

Belga

Frederik Ljungberg scoorde het enige doelpunt in de 89e doelpunt. Eerder op de dag won Engeland met 2-0 van Trinidad & Tobago. Engeland leidt in groep B met zes punten en is geplaatst voor de achtste finales. Zweden heeft vier punten, Trinidad & Tobago één, Paraguay geen enkel en is uitgeschakeld.

Na het verrassende puntenverlies tegen Trinidad & Tobago begon de ploeg van Lars Lagerback duidelijk geprikkeld aan de partij tegen Paraguay. Het felle openingsoffensief leverde echter geen doelpunt op tegen het stevige Paraguyaanse blok, waarin sterspits Roque Santa Cruz net als tegen Engeland (1-0 verlies) opnieuw onzichtbaar bleef.

Na de koffie liet Lagerback de zwakke Zlatan Ibrahimovic in de kleedkamer voor Marcus Allbäck. Op het uur loonde die wissel bijna. Denis Caniza kon de lob van de Kopenhagen-spits echter net voor de doellijn onzetten. Ook Anderlecht-middenvelder Christian Wilhelmsson, die na 68 minuten werd gewisseld, en Henrik Larsson waren weinig succesvol in hun pogingen.

In de 89e minuut, toen iedereen zich had neergelegd bij een gelijkspel, scoorde Zweden alsnog de verlossende treffer toen Ljungberg een slimme aflegger van Allback onhoudbaar voor de Paraguayaanse doelman Bobadilla trapte.

Volgende dinsdag spelen staan Zweden-Engeland en Paraguay-T&T op het programma. Als Zweden wint, is het groepswinnaar. Verliezen ze en wint T&T met ruim verschil van Paraguay, dan plaatst T&T zich met Engeland voor de tweede ronde. Zweden - Paraguay 1 - 0 doelpunt: 1-0 Frederik Ljungberg (89e) ./.TSA ./. 152258 JUN 06