Tsjech Milan Baros overweegt naar huis te gaan

De Tsjechische spits Milan Baros overweegt sterk het WK voetbal te verlaten en naar huis te gaan zonder dat hij een bal aangeraakt heeft. Aanleiding vormt een blessure die Baros aan een pees in zijn voet heeft.

wvanwin

BR>

Daarmee komt een einde aan de geruchten over een mogelijke terugkeer van de speler, die de voorbije dagen in de Tsjechische pers ter sprake kwam.

De topschutter van het voorbije EK en speler van het Engelse Aston Villa kan volgens de teamarts niet lopen en fietsen. Dinsdag onderging Baros een onderzoek waaruit bleek dat de speler kampt met vochtophoping in de hiel, waardoor de genezing van de beschadigde ligamenten kan vertragen. Baros raakte sinds de oefenpartij tegen Trinidad & Tobago op 3 juni geen bal meer aan.

Eerder viel de boomlange spits Jan Koller maandag in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten uit met een spierscheur, waardoor hij net zoals Baros in de eerste ronde niet meer in actie zal komen. Vratislav Lokvenc zal Koller in de wedstrijden tegen Ghana en Italië vervangen.