Duitsland al met een been in 2de ronde?

Woensdag staat met Duitsland-Polen (21u00) al de eerste wedstrijd van de tweede speeldag op het WK voetbal op het programma.

Belga

Als Duitsland wint, is het al bijna zeker van een plaats in de tweede ronde. In de namiddag en de vooravond wordt eerst nog de eerste speeldag afgerond met Spanje tegen Oekraïne en Tunesië tegen Saoedi-Arabië in groep H.

Polen verloor op de eerste speeldag met 2-0 van Ecuador, en haalt dus best punten tegen Duitsland, waar kapitein Michael Ballack terug is na een kuitblessure. De Duitsers wonnen hun eerste wedstrijd met 4-2 van Costa Rica. In groep H moet het woensdag nog allemaal beginnen, en meteen staat de topaffiche op het programma, met Spanje tegen Oekraïne om 15u00. Bij de Spanjaarden komt Raul, die uit vorm is, waarschijnlijk niet aan de aftrap, en ook de grote Oekraïense ster, Andrey Shevchenko, is nog onzeker. Niettemin maakt de nieuwe aanwinst van Chelsea waarschijnlijk toch zijn WK-debuut. De andere wedstrijd in groep H is het Arabische duel tussen Tunesië en Saoedi-Arabië om 18u00. Willen die twee landen kans maken op de tweede ronde, dan moeten ze woensdag zeker de drie punten pakken.