GP snelheid Catalonië: MotoGP ontsiert door zware val, Rossi wint

De Italiaan Valentino Rossi (Yamaha) heeft zondag de zege op stak gestoken in de Grote Prijs voor snelheidsmotoren van Catalonië MotoGP, de zevende race van het wereldkampioenschap.

Belga

De start op het circuit van Montmelo nabij Barcelona verliep evenwel dramatisch: bij een spectaculaire crash vielen drie gewonden (Gibernau, Capirossi en Melandri). Na een herstart reed Rossi onbedreigd naar zijn derde seizoenzege na Losail en Mugello. De Amerikaan Nicky Hayden (Honda) finishte als tweede voor zijn landgenoot Kenny Roberts Jr (KR211V) en is de nieuwe WK-leider.

Na de zware valpartij bij de eerste start konden drie coureurs niet meer opnieuw starten: de Italianen Marco Melandri en Loris Capirossi, die als WK-koploper aan de start kwam, en de Spanjaard Sete Gibernau, die de crash veroorzaakte. Alledrie werden ze overgebracht naar het ziekenhuis van Barcelona. Volgens de eerste informatie werd Capirossi geraakt aan de buik, Melandri aan het hoofd en het sleutelbeen en sukkelt Gibernau met een hersenschudding.