Aart Vierhouten wint eerste rit in Ster Elektrotoer

Aart Vierhouten heeft de eerste rit van de Ster Elektrotoer gewonnen. De Nederlander van Skil-Shimano wordt uiteraard ook de eerste leider.

wvanwin

BR>

Dertien renners zetten al na 40 km een beslissende aanval op: Jens Voigt en zijn ploegmakker Kasper Klostergaard, Johan Vansummeren, Servais Knaven, Alessandro Cortinovis, Matej Jurco, Matthew Hayman, Roy Sentjens, Iljo Keisse, Matthé Pronk, Aart Vierhouten, Roy Curvers en Rikke Dijkxhoorn. Het werden er snel twaalf toen Voigt pech kreeg, opgewacht werd door Klostergaard, maar die daarna achterliet bij het dichten van de kloof.

De twaalf namen een maximum voorsprong van 2:45, maar toen Tenax en Chocolade Jacques de achtervolging inzetten, moesten de leiders zich nog reppen om buiten schot te blijven. In die snelle finale werden Keisse en Dijkxhoorn nog gelost en kwam het in de slotkilometer tot een demarrage van Hayman. Vierhouten kreeg hem nog te pakken en klopte hem in de spurt. Twee seconden later won Cortinovis voor Sentjens de spurt voor de derde plaats. Het peloton volgde op 20 seconden. Vanavond rijden de renners in Schimmert nog een individuele tijdrit over 11 km.