Knack haalt thesis Freya Van den Bossche van website

Print
Het weekblad Knack haalt de thesis van minister Freya Van den Bossche zaterdagavond van zijn weblog. Ook de discussie rond de thesis op de weblog wordt dan afgesloten.
De beslissing heeft te maken met de klacht die Van den Bossche heeft aangekondigd, zegt Knack-hoofdredacteur Karl van den Broeck vrijdag in een reactie aan Belga.
Sp.a-vice-premier Van den Bossche kondigde gisteren/donderdag een klacht aan tegen Knack. Aanleiding voor de klacht zijn de insinuaties van het weekblad dat Van den Bossche haar thesis niet zelf geschreven heeft.
Dinsdag plaatste Knack de integrale thesis van Van den Bossche op zijn weblog en nodigde het iedereen uit zelf te oordelen of "een 22-jarige linkse studente, bovendien net moeder geworden en dus met andere dan academische besognes aan haar hoofd" zelf zo'n werkstuk kan geschreven hebben. Sindsdien werd de weblog overspoeld met reacties. Zo waren er vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur al meer dan 1.250 reacties.
Wie nog wil reageren of de thesis wil downloaden via de weblog moet snel zijn. Zaterdagavond worden thesis en discussie van de weblog gehaald.
"Sinds Van den Bossche heeft aangekondigd dat zij een klacht indient, heeft de zaak een andere dimensie gekregen. Wij hebben daarom ook beslist om niet meer over de kwestie te communiceren. Zo komt in ons volgende nummer geen artikel over de zaak en halen we de thesis en de discussie over de thesis van onze weblog", aldus van den Broeck.
MEEST RECENT