Vakbonden zetten maandag stakingspost bij Techspace Aero in Herstal

De vakbonden bij Techspace Aero in Herstal zetten maandagmorgen een stakingspost aan de ingang van het bedrijf, dat onder meer vliegtuigonderdelen produceert. Dit hebben afgevaardigden van Setca (BBTK) en CNE (LBC) zondag aangekondigd.

Belga

De bedienden van Techspace Aero legden donderdag en vrijdag al het werk neer omdat de directie een loonsverhoging in het kader van een collectieve arbeidsovereenkomst 2005-2006 weigert. De directie wil slechts individuele loonsverhogingen toestaan. Ze wijst op een akkoord voor de sector van de technologiebedrijven (Agoria) dat in november 2005 ondertekend werd en dat de bedienden in 2005 en 2006 al zowat 4,2 procent loonsverhoging gaf. Ook geeft het bedrijf een baremaverhoging van 1,5 procent per jaar.

Maandag vindt om 9 uur een algemene personeelsvergadering plaats. Als gevolg van een tussenkomst van Waals minister Jean-Claude Marcourt is om 11 uur een nieuwe verzoeningsvergadering tussen de vakbonden en de directie gepland. Over de resultaten van de eerste verzoeningsvergadering (woensdag) waren de bedienden ontevreden.