Vijf tieners dood aangetroffen in New Orleans

In New Orleans zijn vijf Amerikaanse tieners teruggevonden doorzeefd met kogels. De vijf zijn tussen 16 en 19 jaar oud en werden vroeg zondagochtend gevonden, aldus de lokale politie.

Belga

De politie, die werd opgeroepen na een schietpartij, vond ter plaatse een voertuig van het type Ford Explorer, dat tegen een paal was gereden. In het voertuig zaten drie van de vijf slachtoffers. Een vierde werd, eveneens doorzeefd met kogels, teruggevonden op een trottoir vlakbij. De agenten troffen het vijfde slachtoffer zwaargewond aan in dezelfde straat, niet ver van het wagen. De tiener overleed tijdens de rit naar het ziekenhuis.

Volgens de politie gaat het om de belangrijkste moordpartij sinds de hoofdstad van de Amerikaanse staat Louisiana tien maanden geleden getroffen werd door orkaan Katrina. "Er zijn geen verdachten, getuigen of motieven", zegt de politie.

De Amerikaanse criminoloog Peter Scharf zegt dat de macabere ontdekking zondagochtend niet als verrassing komt. De criminoloog voorspelde onlangs een stijging van het geweld in de Amerikaanse stad, nu de mensen langzaam terugkeren nadat die vorig jaar zwaar getroffen werd door de orkaan. Volgens Scharf zijn er mogelijk banden met het drugsmilieu.

Jongeren die naar de stad zijn teruggekeerd sinds de algemene evacuatie in augustus 2005, hebben op school makkelijk toegang tot wapens en drugs, aldus nog Scharf, die zegt dat er waarschijnlijk een nieuwe strijd aan de gang is tussen leden van de Viëtnamese, Spaanse en zwarte gemeenschap voor de verovering van de drugsmarkt.