Vermoedelijke seriemoordenaar opgepakt in Moskou

De politie in Moskou heeft dinsdag bekendgemaakt dat een man is opgepakt, die ervan verdacht wordt een seriemoordenaar te zijn die de voorbije jaren in Moskou meer dan tien personen heeft vermoord.

Belga

Dat zaak hield heel de Russische pers in de ban. "De verdachte is opgepakt en wordt momenteel verhoord", liet de Russische minister van Binnenlandse Zaken weten, zo meldt het nieuwsagentschap Interfax.

"Naar alle waarschijnlijkheid zal deze zaak nog monsterlijker zijn dan die van de bekende maniak Tchikatilo", beklemtoonde een vertegenwoordiger van de politie. Andreï Tchikatilo was verantwoordelijk voor de dood van 53 adolescenten en kinderen in het zuiden van Rusland. Hij werd ter dood veroordeeld en werd in 1994 geëxecuteerd.

De opgepakte man, wiens identiteit niet werd bekendgemaakt, wordt er van verdacht op 14 juni een vrouw vermoord te hebben. Ze werd met ingeslagen scheden aangetroffen in het park Bitsevski in het zuiden van Moskou, de plaats waar de seriemoordenaar bij voorkeur toesloeg.

Sinds het begin van de moorden in 2000 zijn in het park 14 personen omgebracht, zo zeggen de speurders.

Een van de eerste seriemoordenaars die de Russische hoofdstad terroriseerde in de jaren 1920, was Vassili Komarov, een paardenverkoper die de bijnaam "de wolf van Moskou" kreeg. Hij vermoordde 33 personen.