Genk-voorzitter Jos Vaessen neemt ontslag

Jos Vaessen neemt met onmiddellijke ingang ontslag als voorzitter van voetbalclub Racing Genk.

Belga

Ook zijn andere verantwoordelijkheden in de voetbalwereld houdt hij voor bekeken. Dat liet de man zelf vrijdagmiddag in een persbericht aan Belga weten. "Ik kan niet functioneren zonder een minimum respect voor normen en waarden", legde hij zijn beslissing uit.

Het dossier rond Steven Defour, die zijn contract verbrak volgens de wet van '78, was de spreekwoordelijke druppel. "Het Voetbalspel is het mooiste wat er is, de Voetbalwereld misschien wel de minst mooie (sic)", begon hij zijn communiqué. "Ik kan en wil niet langer actief zijn in deze 'monde pourri' en neem per onmiddellijk ontslag als voorzitter van KRC Genk en andere verantwoordelijkheden binnen het voetbal."

"In de bijna tien jaar dat ik actief was in KRC Genk, is er in de voetbalwereld niet veel of misschien zelfs niets ten goede veranderd. Ik hoop en denk dat dit voor KRC niet geldt en dat wij bij KRC wel vooruitgegaan zijn, maar het is aan anderen dit te beoordelen."

Vaessen, die begin 2001 Edgar Troonbeeckx opvolgde als sterke man, schrijft zijn afscheidsmededeling met pijn in het hart: "Het afscheid van de prachtige KRC-familie, met haar fantastische supporters, haar zeer gedreven beleidsploeg, haar voorbeeldige jeugdwerking, doet mij pijn, maar het Steven Defour-dossier was de letterlijke druppel. Noch KRC, noch ikzelf hebben zich in het Defour-dossier iets te verwijten, maar duistere machten (zonder normen en waarden) hebben ons op de knieën gekregen."

Toch blijft hij de club steunen: "Ik voel dat ik mijn KRC-vrienden in de steek laat en daar voel ik mij zeer slecht bij, maar 'trop is teveel'. KRC zal steeds beroep mogen blijven doen op mij."

Niet alleen op clubniveau, maar ook op het hoogste Belgische voetbalniveau ergerde de bedrijfsleider zich meer en meer aan een aantal zaken: "Op Bonds- en Profliganiveau sta ik te vaak geïsoleerd in dossiers die ik belangrijk vind voor het Voetbal en de Sport in het algemeen. Ik weiger mij aan te sluiten bij de zwijgende massa. Don Quichote stijgt af van zijn paard en zal nu een andere community managen, een community met meer waarden en normen." Vaessen vermeldt er evenwel niet bij welke.

Hij besloot zijn bericht met een saluut aan Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock (en mogelijk toekomstig bondsvoorzitter) en Profligavoorzitter Jean-Marie Philips, met wie hij vorige week nog zwaar in de clinch ging: "Het ga je goed Roger Vanden Stock, het ga je goed Jean Marie Philips. Lang leve het Voetbal".

De Raad van Beheer van de club reageert verrast en liet op de

weten dat ze vandaag nog een spoedvergadering zou samenroepen om te proberen Jos Vaessen te overtuigen op zijn beslissing terug te komen.

Vastgoed

Jobs in de regio