Wendy Jans verlengt Europese snookertitel

Wendy Jans is donderdag in het Roemeense Constanta voor de derde keer op rij Europees kampioene snooker geworden. In een volledig Belgische finale versloeg de woensdag 23 geworden Jans de 22-jarige Isabelle Jonckheere met 5-0.

Belga

In elf wedstrijden op het EK verloor Jans slechts twee frames. Alleen de Française Angelique Vialard, in de groepsfase, en de Nederlandse Rosanna Lo-A-Tjong, in de halve finales, konden haar een spelletje afsnoepen. Jans, nummer twee van de wereld, stond al voor de achtste keer op rij in de finale van het Europees kampioenschap. Van 1999 tot 2003 moest 'Wonderful Wendy' telkens met zilver vrede nemen. Op het wereldkampioenschap was ze in 2003 en 2004 ook runner-up. Op Europese poolkampioenschappen veroverde ze twee medailles: zilver in het 8-ball in 2005 en brons in het straight pool in 2004.

"Ik ben toch een beeje verrast met deze titel", reageert Jans op haar website. "De laatste tijd ben ik immers vooral met pool bezig. Sinds maart had ik niet meer gesnookerd, en daarvoor ook maar één keer per week."