Spielberg wil film maken over zwarte gaten

De Amerikaanse succesregisseur Steven Spielberg zou binnenkort een SF-film kunnen maken over de exploratie van zwarte gaten, zo heeft de pers in Hollywood donderdag bericht.

Belga

Het scenario van de film, die zich nog maar in het stadium van de reflexie bevindt, zou gaan omtrent de nog niet bewezen wetenschappelijke theorie dat men via zwarte gaten, in het bijzonder via "tunnels" tussen deze ultra-gravitationele hemellichamen, doorheen de tijd kan reizen. De 59-jarige regisseur is volgens het showbizzblad Variety gepassioneerd door het werk van Kip Thorne van het Caltech in Pasadena die de theorie verdedigt en die ook reeds door Stanley Kubrick werd gebruikt in zijn thriller "2001: a Space Odyssey". Nog volgens Variety heeft de maker van onder meer "War of the Worlds" op basis van H.G. Wells en "E.T.", niettemin andere projecten voor ogen die het zouden halen op het wedervaren van zwarte gaten.

Dit zijn de overblijfselen van ontplofte sterren die ultra-samengepakt een zodanige aantrekkingskracht uitoefenen dat zij alle omgevende materie naar zich toe trekken. Dus ook licht, waardoor ze zelf onzichtbaar zijn. Sommigen denken dat er tussen zwarte gaten een soort tunnels ("time warps") bestaat waardoor men sneller in de tijd zou kunnen reizen.