Verslaafde Ron Wood brengt tour Rolling Stones in gevaar

Ron Wood heeft zich opnieuw in een afkickkliniek laten opnemen in de hoop zijn hardnekkige alcoholverslaving de baas te worden.

GPD

Met deze actie van de gitarist komt de Europese tournee van The Rolling Stones weer in gevaar. Eerder liep de tour al twee maanden vertraging op toen gitarist Keith Richards door hoofdletsel - hij viel uit een palmboom - niet meer kon optreden.

Ron checkte zichzelf dinsdagavond in het Engelse The Priory in, zo meldt entertainment persbureau WENN. The Priory is een 'celebrity-afkickcentrum' waar onder meer topmodel Kate Moss in 1998 enige tijd doorbracht om haar hang naar de fles te doorbreken. Het is voor het Stones-bandlid de tweede keer binnen iets meer dan een jaar dat hij richting de ontwenningskliniek reist: ook in april 2005 zag Ronnie The Priory van binnen.

Hoewel het leek alsof hij zijn verslaving na dit verblijf onder controle had, sloeg hij op een feest voor zijn negenenvijftigste verjaardag eerder deze maand de sterke drank aan de lopende band achterover. Rons woordvoerder probeerde de angsten van Europese fans met kaarten voor de concertreeks alvast de kop in te drukken met de woorden: "Ronnie heeft wat rust nodig, maar hij zal zeker fit zijn voor de openingsavond van de Europese tournee." De Stonestournee gaat op 11 juli in Spanje van start. 141158 jun 06