Universiteit Nijmegen verwijdert pedofiel

De universiteit in Nijmegen heeft een pedofiele student orthopedagogiek van de opleiding verwijderd. De betrokken student, een 28-jarige Arnhemmer, is secretaris van de nieuwe 'pedofielenpartij' PNVD.

GPD

De man vertelde afgelopen week in een interview met dagblad De Gelderlander dat hij, onder toezicht, orthopedagogiek studeert aan de universiteit in Nijmegen. Orthopedagogen werken veel met kinderen. In goed overleg is afgesproken dat als ik voor mijn opleiding contact met kinderen heb, er altijd een medestudent of iemand van de universiteit bij is", aldus de man in het interview. De universiteit, gisteren om een toelichting gevraagd, besloot de man alsnog met onmiddellijke ingang van de opleiding te verwijderen. De student werd hiervan per koerier schriftelijk op de hoogte gesteld.

De Arnhemmer heeft zich meerdere keren via de media als pedofiel bekendgemaakt. Maar voor het College van Bestuur van de universiteit was het nieuw, aldus een woordvoerder. Wel was het bekend op de faculteit. De student kondigt juridische stappen aan. We hadden een regeling en nu de pers erachter komt, moet de universiteit opeens haar imago beschermen. Hypocriet." De Arnhemmer valt op meisjes. Hij zou nooit seksueel contact met kinderen hebben gehad. Hij zegt niet aan deze behoefte toe te geven zolang dit strafbaar is. De 'pedofielenpartij' waarvan hij bestuurslid is, wil legalisering van seks met kinderen vanaf twaalf jaar.

Volgens seksuoloog prof. dr. J. Frenken is voor een pedofiel de drang tot seksueel en sociaal contact met kinderen moeilijk te beheersen, mits hij therapie volgt en onder supervisie staat. Begeleiding door medestudenten noemt Frenken 'magertjes'. Maar zolang een pedofiel niks strafbaars doet, kan de universiteit niet veel." De universiteit stelt dat contacten met kinderen in een 'open en vertrouwde sfeer' moeten kunnen verlopen. Een student die zich in de openbaarheid als pedofiel kenbaar maakt, doet inbreuk op dit vertrouwensklimaat."